Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Notatki
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Ekspresowa jaglanka przepis
Wypieki Beaty
Przepis na zdrowe i lekkie śniadanie w szybkiej wersji - ekspresowa jaglanka z płatków jaglanych.
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
5
minut
minut
Czas wykonania
5
minut
minut
Czas całkowity
10
minut
minut
Danie
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
1
Kalorie
258
kcal
Składniki
składniki na szybką jaglankę z owocami
3
łyżki
płatków jaglanych
(lekko czubate)
200-250
ml
mleka
( lub wody)
świeże owoce
(dowolne)
miód
(lub syrop klonowy)
Instrukcja
Jak zrobić ekspresową jaglankę z owocami
Płatki zalej mlekiem i zagotuj.
3 łyżki płatków jaglanych,
200-250 ml mleka
Gotuj na małym ogniu przez około 3-5 minut, aby płatki zmiękły i zgęstniały.
Jeśli potrzebujesz to możesz dodać więcej mleka - lub wody.
Przełóż płatki do miski, dodaj owoce, polej miodem i jeśli chcesz posyp tartą gorzką czekoladą.
świeże owoce,
miód
Smacznego!
Notatki
Podaję kaloryczność dla samej jaglanki na mleku 1,5% - bez dodatków.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
1
porcja
Kalorie:
258
kcal
Weglowodany:
42.6
g
Białko:
12
g
Tłuszcz:
4.8
g
Błonnik:
1.3
g
Słowa kluczowe
kasza jaglana, miód, owoce, płatki jaglane, syrop klonowy
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!