Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Smaller
Normal
Larger
Nocne naleśniki maślane przepis z filmem
Wypieki Beaty
Przepis na pyszne francuskie naleśniki maślane.
4.75
z
4
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
15
minut
minut
Czas wykonania
30
minut
minut
12
hours
godz
Czas całkowity
12
hours
godz
45
minut
minut
Danie
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia francuska
Porcje
6
Składniki
100
g
masła
(rozpuszczonego i lekko przestudzonego )
6
jajek
(rozmiar L)
65
g
cukru
250
g
mąki pszennej
(1 i 2/3 szklanki)
500
ml
mleka
skórka
(starta z jednej pomarańczy - opcjonalnie aromat pomarańczowy)
woda mineralna
(opcjonalnie do dolania następnego dnia jeśli ciasto będzie zbyt gęste)
Instrukcja
Jak zrobić francuskie naleśniki na maśle
Jajka zmiksuj krótko z cukrem - bez zbytniego napuszania masy.
6 jajek,
65 g cukru
Dodaj do jajek masło, a następnie na zmianę mąkę i mleko.
100 g masła,
250 g mąki pszennej,
500 ml mleka
Miskę z ciastem przykryj folią i schowaj do lodówki na noc.
Rano dokładnie wymieszaj ciasto, jeśli jest wg Ciebie za gęste to dodaj trochę wody (ja dolałam, bo lubię cienkie naleśniki).
Smaż na patelni naleśniki, podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami.
Film
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
francuskie naleśniki, naleśniki na maśle
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!