Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Smaller
Normal
Larger
Ekspresowa owsianka czekoladowa przepis
Wypieki Beaty
Przepis na szybką i pyszną czekoladową owsiankę idealną na śniadanie.
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
20
minut
minut
Czas wykonania
5
minut
minut
Czas całkowity
25
minut
minut
Danie
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia angielska
Porcje
6
Składniki
składniki na miks do owsianki czekoladowej
100
g
orzechów
(- użyłam laskowe)
80
g
daktyli
( bez pestek)
200
g
płatków owsianych
1
łyżeczka
cynamonu
skórka starta z jednej pomarańczy
1,5
łyżki
kakao
(gorzkiego )
składniki na owsiankę czekoladową
65
g
miksu owsiankowego
( - mniej więcej 4 bardziej czubate łyżki)
200
ml
wody
( lub mleka)
świeże owoce
( do posypania)
Instrukcja
Jak zrobić ekspresową owsiankę czekoladową
Orzechy podpraż krótko na patelni, a następnie zmiksuj razem z daktylami.
100 g orzechów,
80 g daktyli
Połowę płatków owsianych zmiksuj ze skórką otartą z pomarańczy.
200 g płatków owsianych,
skórka starta z jednej pomarańczy
W pojemniku połącz zmiksowane orzechy, zmiksowane płatki, pozostałe płatki, gorzkie kakao i cynamon mielony - dokładnie wymieszaj.
100 g orzechów,
200 g płatków owsianych,
1,5 łyżki kakao,
1 łyżeczka cynamonu
Miks przechowuj w szczelnym pojemniczku do dwóch tygodni.
Aby przygotować owsiankę wsyp 4 czubate łyżki miksu do rondelka, wlej 200 ml wody lub dowolnego mleka.
Gotuj przez około 5 minut - często mieszając.
Gdy owsianka zgęstnieje przełóż ją do miseczki, dodaj garść świeżych owoców.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
owsianka czekoladowa, szybka owsianka
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!