Jak zrobić czekoladowy krem bezowy do udekorowania tortu
Czekoladę połam na kawałki i rozpuść ze 100 g masła - dokładnie wymieszaj masę i przestudź w temperaturze pokojowej.
150 g czekolady, 100 g masła
Białka przelej do misy miksera, którą ustaw na garnku z gotującą się wodą.
120 g białek
Lekko zmiksuj białka, dodaj cukier puder i miksuj, aż białka zrobią się białe i lekko ciepłe - zajmie to kilka minut.
300 g cukru pudru
Podgrzane białka zdejmij z garnka i kontynuuj ich ubijanie, gdy lekko ostygną dodaj po trochu pozostałe masło, a na koniec dodaj czekoladę - krótko wszystko razem zmiksuj.
150 g masła
Krem nakładaj po 1-2 łyżkach do worka cukierniczego z tylką do robienia futerka i wyciskaj go na tort (nie nakładaj za dużo kremu na raz, bo będzie się ogrzewać od twoich rąk i futro będzie "pływać").