Masło zmiksuj z cukrem pudrem na puszystą białą masę.
200 g masła, 200 g cukru pudru
Mąkę przesiej przez sito razem z proszkiem do pieczenia.
200 g mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Do masła dodaj pojedynczo jajka, po każdym wsyp łyżkę mąki.
4 jajka
Na koniec wsyp resztę mąki i krótko wymieszaj - tylko do połączenia składników, nie miksuj za długo!
Zamrożone maliny włóż do woreczka foliowego i rozdrobnij je na cząstki przez kilkukrotne uderzeniem wałkiem do ciasta.
50 g malin
Wsyp maliny do ciasta i delikatnie wymieszaj.
Przełóż ciasto do foremki keksowej o długości około 23 - 25 cm.
Piecz w 180 stopniach (góra/dół) przez około 45 minut - do suchego patyczka.
Jak zrobić frużelinę malinową do ciasta
Maliny włóż do rondelka, dodaj cukier i krótko podgrzej - tak aby maliny się delikatnie rozpadły - w razie konieczności możesz dodać odrobinę wody.
100 g malin, 1-2 łyżki cukru
Mąkę ziemniaczaną rozpuść w odrobinie wody, dodaj do niej trochę soku wytworzonego z malin, zamieszaj i całość wlej do owoców - energicznie zamieszaj.
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Gdy maliny zgęstnieją zdejmij je z ognia i wystudź.
Jak zrobić krem kokosowy
Mocno schłodzone mleczko kokosowe dokładnie wymieszaj i ubij mikserem na dużych obrotach razem z cukrem pudrem (zamiast mleczka możesz użyć zwykłą śmietanę kremówkę - około 200 ml), w trakcie dodaj serek mascarpone i miksuj przez kilka minut.