Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
–
+
servings
Pijane crumble
Wypieki Beaty
Przepis na czekoladowe crumble z wiśniami z nalewki.
5
z
3
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
20
minut
Czas wykonania
40
minut
Czas całkowity
1
godz
Danie
Ciasta
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
8
Składniki
około 1
kg
owoców
z nalewki - u mnie wiśnie
100-200
g
cukru
do owoców (lub do smaku)
120
g
masła
miękkiego
100
g
cukru
- pół szklanki
100
g
mąki
- 2/3 szklanki
50
g
mielonych migdałów
20
g
gorzkiego kakao
(mniej więcej 2 łyżki)
50
g
migdałów
posiekanych
50
g
czekolady
posiekanej
Instrukcja
Owoce zasyp cukrem i odstaw na trochę aby cukier się rozpuścił.
około 1 kg owoców,
100-200 g cukru
Z masła, mąki, cukru, mielonych migdałów i kakao zrób kruszonkę.
120 g masła,
100 g cukru,
100 g mąki,
50 g mielonych migdałów,
20 g gorzkiego kakao
Dodaj posiekaną czekoladę i wymieszaj.
50 g czekolady
Na dno formy żaroodpornej wyłóż owoce, na nie wyłóż kruszonkę.
Wierzch posyp posiekanymi migdałami.
50 g migdałów
Piecz w 190 stopniach (góra/dół) przez około 30-40 minut.
Po upieczeniu lekko przestudź.
Podawaj na ciepło z lodami.
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!