Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
–
+
servings
Gofry z niespodzianką
Wypieki Beaty
Przepis na gofry drożdżowe z nutellą w środku.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
20
minut
Czas wykonania
30
minut
1
godz
20
minut
Czas całkowity
2
godz
10
minut
Danie
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
4
Składniki
250
g
mąki pszennej
100
ml
letniego mleka
20
g
świeżych drożdży
1
łyżeczka
cukru
- do drożdży
1
łyżeczka
cukru do drożdży
1
jajko
- użyłam rozmiar L
30
g
cukru
1
łyżeczka
cynamonu
50
g
masła
rozpuszczonego
krem czekoladowo-orzechowy
typ nutella
Instrukcja
Drożdże rozkrusz, zasyp łyżeczką cukru i zamieszaj, dodaj ciepłe mleko i wymieszaj.
20 g świeżych drożdży,
1 łyżeczka cukru,
100 ml letniego mleka
Rozczyn przykryj ściereczką i odstaw na około 20 minut.
W dużej misce umieść mąkę, jajko,cukier, cynamon i rozpuszczone masło.
250 g mąki pszennej,
1 jajko,
30 g cukru,
1 łyżeczka cynamonu,
50 g masła
Dodaj rozczyn drożdżowy i wyrób ciasto.
Miskę z ciastem przykryj i odstaw do wyrośnięcia.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość wyjmij je na blat podsypany mąką i ponownie zagnieć.
Rozwałkuj ciasto na cienki placek.
Szklanką wytnij kółka.
Na połowę nałóż trochę kremu czekoladowo-orzechowego, przykryj pustymi krążkami i bardzo dokładnie sklej.
krem czekoladowo-orzechowy
Pozostałe ciasto znowu zagnieć, rozwałkuj i wytnij koła.
Piecz gofry w nagrzanej gofrownicy.
Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!