Przepis na gofry z nutellą w środku

gofry z nutella 5


Wymyśliłam sobie gofry z niespodzianką w środku, a dokładnie gofry z nutellą :)

Jak wymyśliłam, tak zrobiłam.

Stwierdziłam, że do tego celu najlepiej nada się ciasto drożdżowe i to takie gęstsze, a nie rzadkie jak na racuchy.

Ciacho zrobiłam rozwałkowałam cienko i wykroiłam w nim kółka, na kółka dałam po łyżeczce kremu czekoladowo-orzechowego i to do gofrownicy :)

Jedna uwaga – wszystko bomba, ale ciasto trzeba dokładnie skleić ze sobą, bo czekolada lubi sobie wypłynąć jakąś dziurką i potem jest co sprzątać ;)

Poza tym – gofry idealne – jednocześnie chrupiące i miękkie w środku, z czekoladą w środku i skarmelizowaną czekoladą na obrzeżach (z tego co wypłynęło).

Wierzcie mi – dzieciaki będą zachwycone.

Zobaczcie również inne moje przepisy na gofry – szczególnie polecam wam przepis na gofry belgijskie :)

Przejdź do przepisu Drukuj Przepis
5 z 2 ocen
Postaw mi kawę

 

gofry z nutella 1

 

gofry z niespodzianką

 

gofry z nutella 4

 

gofry z nutella 7

 

gofry z nutella 8

 

gofry z nutella 10

 

Gofry z niespodzianką przepis

przepis na gofry

Gofry z niespodzianką

Wypieki Beaty
Przepis na gofry drożdżowe z nutellą w środku.
5 z 2 ocen
Czas przygotowania 20 minut
Czas wykonania 30 minut
1 godz 20 minut
Czas całkowity 2 godz 10 minut
Porcje 4

Składniki

Instrukcja
 

  • Drożdże rozkrusz, zasyp łyżeczką cukru i zamieszaj, dodaj ciepłe mleko i wymieszaj.
    20 g świeżych drożdży, 1 łyżeczka cukru, 100 ml letniego mleka
  • Rozczyn przykryj ściereczką i odstaw na około 20 minut.
  • W dużej misce umieść mąkę, jajko,cukier, cynamon i rozpuszczone masło.
    250 g mąki pszennej, 1 jajko, 30 g cukru, 1 łyżeczka cynamonu, 50 g masła
  • Dodaj rozczyn drożdżowy i wyrób ciasto.
  • Miskę z ciastem przykryj i odstaw do wyrośnięcia.
  • Gdy ciasto podwoi swoją objętość wyjmij je na blat podsypany mąką i ponownie zagnieć.
  • Rozwałkuj ciasto na cienki placek.
  • Szklanką wytnij kółka.
  • Na połowę nałóż trochę kremu czekoladowo-orzechowego, przykryj pustymi krążkami i bardzo dokładnie sklej.
    krem czekoladowo-orzechowy
  • Pozostałe ciasto znowu zagnieć, rozwałkuj i wytnij koła.
  • Piecz gofry w nagrzanej gofrownicy.
  • Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!

 

Gofry z borówkami

Sprawdź ten przepis
gofry z borówkami

Ciasto na gofry

Sprawdź ten przepis
ciasto na gofry

Gofry belgijskie

Sprawdź ten przepis
gofry belgijskie