When you login first time using a Social Login button, we collect your account public profile information shared by Social Login provider, based on your privacy settings. We also get your email address to automatically create an account for you in our website. Once your account is created, you'll be logged-in to this account.
DisagreeAgree
Połącz za pomocą
I allow to create an account
When you login first time using a Social Login button, we collect your account public profile information shared by Social Login provider, based on your privacy settings. We also get your email address to automatically create an account for you in our website. Once your account is created, you'll be logged-in to this account.
Trzeba przyznać, że gofry mają w sobie coś takiego, że trudno się im oprzeć. A już szczególnie latem, nad morzem, albo podczas spaceru ochota na gofry wzrasta wprost proporcjonalnie do temperatury :) Ja i moja rodzina ma tak w Zoo w Warszawie - zawsze kończymy tam na gofrach - najlepiej nam smakują gofry belgijskie, ale takie tradycyjne gofry z bitą śmietaną i owocami również uwielbiamy. Ja sama też bardzo lubię usmażyć gofry i podać je z naszymi ulubionymi dodatkami. Stąd na blogu znajdziecie sporą ilość pysznych gofrów, moje przepisy na gofry są bardzo różnorodne i bardzo różne w smaku. Znajdziecie tu np. przepis na gofry marchewkowe, albo gofry szpinakowe :) Bo gofry to nie tylko pyszne jedzenie, to styl życia. Moje dzieci - a szczególnie córka - uwielbiają domowe gofry i często mnie proszą o ich przygotowanie.
Przepisy na gofry
Poszukiwanie idealnego przepisu na gofry trwają u mnie od wielu lat i co jakiś czas pojawiają się idealne gofry, które robię co chwila, a potem znowu zaczynam poszukiwania. Teraz mam dla was przepis na ciasto na gofry z mlekiem i olejem. Jak zrobić ciasto na gofry? Z moim przepisem wszystko uda się wam doskonale. Gofry przepisy z mojego bloga są zawsze dokładnie opisane, krok po kroku. W krótkich i zwięzłych krokach. Tutaj przygotujcie sobie dwie miski - do jednej włóżcie białka, a do drugiej wszystkie pozostałe składniki. Zmiksujcie białka, a potem zmiksujcie składniki z drugiej miski. Dodajcie białka do ciasta i delikatnie wymieszajcie. Olej dodajemy do ciasta na gofry, wtedy nie musicie już dodatkowo smarować gofrownicy tłuszczem. Ciasto na gofry wychodzi super puszyste i takie fajnie piankowe. To zasługa mocno ubitych białek. Podczas smażenia gofry rosną, więc nie przesadzajcie z ilością nalewanego ciasta. Bo potem może wam uciekać bokami :)
Ciasto na gofry przepis
Jeśli lubicie domowe gofry, to koniecznie wypróbujcie ten przepis na gofry. Gofry wychodzą chrupiące i pulchne. Idealne do podania na ciepło. Tylko koniecznie pamiętajcie o jednym najważniejszym punkcie. Gorących gofrów nie układajcie jeden na drugim, bo zmiękną i będą gumiaste. Ja lubię gotowe gofry włożyć do nagrzanego do około 100 stopni piekarnika, tak aby utrzymywały swoje ciepło. Dodatkowo to sprawia, że gofry zachowują swoją chrupkość. Dopiero gdy wszystkie gofry mam usmażone, to wyciągam je z piekarnika i podaję na stół. Taki ciepły gofr idealnie smakuje z lekko podgrzaną nutellą :) A do tego trochę bitej śmietany i jakieś świeże owoce. Gofry będą idealne na śniadanie albo na deser. A ja wam się przyznam, że zdarza mi się zrobić gofry na obiad :) Tak, tak, dzieci mnie za to kochają :D A jakie są wasze ulubione przepisy na gofry? Wolicie takie bardziej tradycyjne, czy też wolicie gofry drożdżowe, albo o różnych smakach? Ten przepis na ciasto na gofry jest doskonały i gwarantuję wam, że będziecie go chcieli często używać! Ale przy okazji zobaczcie również inne moje przepisy na na gofry:)