Przepis na ciasto na gofry

puszyste i chrupiące :)

 

przepis na chrupiące gofry

 

Ile gofrów, tyle przepisów na ciasto na gofry :)

Nawet u mnie na blogu jest już ich całkiem sporo – w przeróżnych smakach. Przygotowane na różnych mąkach, na drożdżach, na proszku do pieczenia i na pianie z białek.

Ostatnio wpadł mi w ręce ten przepis i muszę przyznać, że go pokochałam ❤

Jest banalnie prosty, ze składników, które są zawsze w domu, a do tego bardzo szybki.

Najpierw miksujemy białka, aby były sztywne, potem miksujemy całą resztę (na raz), dodajemy białka, mieszamy i już można smażyć 😍

Rewelacja – mówię wam.

A teraz to co najważniejsze w gofrach – wychodzą puszyste w środku – co widać bardzo dobrze po ich przekrojeniu, a są jednocześnie chrupiące.

Najbardziej chrupiące są zaraz po usmażeniu. Gdy trochę poleżą i mocno ostygną, to miękną.

Możecie je wtedy wrzucić do piekarnika i podgrzać, albo włożyć do tostera – będą znowu ciepłe i chrupiące :)

A wy macie swój ulubiony przepis na ciasto na gofry?

Jeśli zawsze wychodzi to się podzielcie nim ze mną :) chętnie spróbuję :D

Może zainteresują was również te przepisy:

Ryżowe gofry bezglutenowe

Czekoladowe gofry

Drożdżowe gofry belgijskie

Gofry z niespodzianką

 

przepis na gofry jak z budki przepis na ciasto na gofry jak z budki
 

ciasto na gofry jak z budki proste i chrupiące gofry
 

przepis na chrupiące gofry ciasto na chrupiące gofry
 

najlepszy przepis na ciasto na gofry przepis na ciasto na gofry
 

Ciasto na gofry – przepis do druku

ciasto na gofry

Ciasto na gofry

Wypieki Beaty
Przepis na około 15 gofrów - mam gofrownicę na 4 prostokątne gofry.
4.5 z 2 ocen
Czas przygotowania 10 minut
Czas wykonania 5 minut
Czas całkowity 15 minut
Danie Gofry
Porcje 15
Kalorie 145 kcal

Składniki
  

Instrukcja
 

  • Do dużej miski wsyp mąkę, dodaj żółtka, mleko i olej.
  • W drugiej misce zmiksuj białka na sztywną pianę.
  • Zmiksuj składniki z drugiej miski.
  • Przełóż pianę z białek i do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką.
  • Smaż gofry na mocno rozgrzanej gofrownicy - nie musisz już jej smarować olejem - gofry nie przywierają dzięki olejowi dodanymi do ciasta na gofry.
  • Gotowe gofry odkładaj na kratkę - nie układaj ich jeden na drugim, bo szybko zmiękną.

Składniki Odżywcze

Serving: 1gKalorie: 145kcalWeglowodany: 16gBiałko: 4gTłuszcz: 7g
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!

 

Inspiracja – Lady of the house