Gofry marchewkowe z orzechami

 

gofry marchewkowe

 

Gofry marchewkowe, które smakują jak najlepsze ciasto marchewkowe ❤❤

Wchodzicie w to? :D

Takie gofry to bardzo fajne danie dla dzieci, które często nie lubią warzyw. Tutaj dodana marchewka świetnie wpływa na smak i konsystencję ciasta.

Do tego mamy chrupiące orzechy, a jeśli wasze dzieci i wy lubicie rodzynki, to też możecie dodać je do ciasta.

Takie gofry marchewkowe idealnie smakują z odrobiną miodu, albo syropu klonowego oraz jogurtem naturalnym.

Wierzch posypcie dodatkowo odrobiną posiekanych orzechów.

Gofry świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Ja nawet dałam je dzieciom do szkoły :)

Z podanej porcji otrzymacie 8 dużych gofrów, albo około 16 małych, nieregularnych.

 

gofry z marchewką gofry marchewkowe z orzechami
 

gofry jak ciasto marchewkowe pełnoziarniste gofry marchewkowe
 

gofry marchewkowe z orzechami zdrowe gofry marchewkowe
 

gofry z marchewką gofry z marchewki
 

Gofry marchewkowe z orzechami – przepis do druku

gofry marchewkowe

Gofry marchewkowe z orzechami

Wypieki Beaty
Przepis na 8 dużych sztuk.
4.67 z 3 ocen
Czas przygotowania 20 minut
Czas wykonania 20 minut
Czas całkowity 40 minut
Danie Gofry
Porcje 8
Kalorie 136 kcal

Składniki
  

Instrukcja
 

  • Zmieszaj razem jajka, jogurt, mleko oraz miód lub cukier.
  • W drugiej misce zmieszaj mąkę z przyprawami i proszkiem do pieczenia.
  • Wlej mokre składniki do suchych i wymieszaj, dodaj marchewkę, orzechy i rodzynki - wymieszaj.
  • Jeśli ciasto jest bardzo gęste możesz dodać trochę więcej mleka.
  • Piecz gofry aż będą ładnie rumiane.
  • Po upieczeniu odłóż na kratkę do wystudzenia.
  • Podaj z ulubionymi dodatkami.

Składniki Odżywcze

Serving: 1gKalorie: 136kcalWeglowodany: 18gBiałko: 6gTłuszcz: 4g
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!

 

Inspiracja.