600 g mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 0,5 łyżeczki soli
Ma masy maślanej dodaj skórkę i sok z cytryny oraz pojedynczo jajka.
2 łyżeczki soku z cytryny, skórka, 2 jajka
Zmniejsz obroty i dodawaj po trochu mąkę.
Jeśli mikser będzie miał problemy z wyrobieniem ciasta, to resztę ciasta wyrób ręcznie.
Gotowe ciasto zawiń w folię spożywczą i schłodź w lodówce przez przynajmniej godzinę - ciasto możesz przygotować wcześniej i przechować je nawet kilka dni w lodówce.
Schłodzone ciasto podziel na mniejsze części i każdą cienko rozwałkuj - foremkami wycinaj ciastka.
Ciastka ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w 160 stopniach (góra/dół) przez około 15-18 minut - aż będą ładnie rumiane.