Ciasteczka oreo zmiksuj na drobny piasek, dodaj rozpuszczone masło i wymieszaj.
150 ciasteczek, 40 g masła
Tortownicę o średnicy 22 cm wyłóż papierem do pieczenia, na spód wyłóż ciasteczka i dokładnie wylep nimi całe dno.
Wstaw do lodówki.
Banany oraz truskawki zmiksuj blenderem.
2 banany, 500 g truskawek
Dodaj jogurt naturalny i zmiksuj - dodaj miód lub cukier - do smaku (pamiętaj o słodkim spodzie z ciasteczek ;)).
400 g jogurtu naturalnego, miód
Masę owocową przełóż do maszyny do lodów i mieszaj, albo wstaw do zamrażarki i poczekaj aż masa zgęstnieje (co około pół godziny przemieszaj masę widelcem).
Gdy masa będzie widocznie gęsta dodaj do niej po 50 g posiekanych ciasteczek i 50 g posiekanych truskawek - wymieszaj.
100 g truskawek, 100 g ciasteczek
Przełóż całość na ciasteczkowy spód.
Zamrażaj przez około 4 godziny.
Pod koniec dodaj pozostałe ciastka i 50 g pokrojonych truskawek.
Truskawki na sos zmiksuj z łyżką cukru - sosem polej tort tuż przed podaniem.