Na papierze do pieczenia narysuj okrąg o średnicy około 22 cm (możesz odrysować talerz :)).
Wyłóż masę bezową i lekko wyrównaj, teraz po obwodzie wyciągnij łyżką boki bezy lekko do góry - ciągnij łyżką od spodu do góry bezy wtedy utworzy się taka jakby korona.
Piekarnik nagrzej do 180 stopni.
Włóż do niego bezę i od razu zmniejsz temperaturę na 120 stopni (termoobieg).
Piecz bezę przez 2 godziny, a następnie pozwól jej wystygnąć (może poleżeć w piekarniku nawet przez noc).
Jak zrobić pieczony rabarbar do pavlovej
Rabarbar umyj, odetnij końcówki, a łodygi pokrój na kawałki o długości około 3 cm.
3 długie łodygi rabarbaru
Włóż je do naczynia żaroodpornego, dodaj miód, sok z cytryny i wymieszaj.
3-4 łyżki miodu, 1 łyżka soku
Piecz w 190 stopniach (góra/dół) przez około 20-25 minut.
Po upieczeniu ostudź.
Jak zrobić krem jogurtowy do pavlovej
Jogurt przełóż do miseczki, dodaj do niego miód i sok z cytryny - wymieszaj.
400 g jogurtu greckiego, około 2 łyżki miodu, 1 łyżka soku z cytryny
Pavlova z rabarbarem wykończenie
Na zagłębienie w bezie wyłóż jogurt z miodem, na nim ułóż rabarbar, wierzch posyp posiekanymi pistacjami i posyp pokruszonymi bezami.