Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Notatki
Smaller
Normal
Larger
Pieczony rabarbar przepis
Wypieki Beaty
Przepis na aromatyczny rabarbar idealny jako dodatek do deserów i ciast.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
10
minut
minut
Czas wykonania
25
minut
minut
Czas całkowity
35
minut
minut
Danie
Deser
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
3
Składniki
składniki na pieczony rabarbar
3
łodygi
rabarbaru
(długie )
3-4
łyżki
cukru trzcinowego
1
laska
wanilii
woda
(- odrobina )
Instrukcja
Jak zrobić pieczony rabarbar w piekarniku
Odetnij końcówki rabarbaru, a łodygi pokrój na kawałki o długości około 5 cm.
3 łodygi rabarbaru
Na dno naczynia żaroodpornego nalej odrobinę wody - tak aby zakryła dno.
woda
Włóż pokrojony rabarbar do naczynia, posyp cukrem i przemieszaj.
3-4 łyżki cukru trzcinowego
Laskę wanilii rozetnij wzdłuż na pół i wyciągnij nasionka - dodaj je do rabarbaru, a na wierzchu ułóż rozciętą laskę.
1 laska wanilii
Piecz w 190 stopniach (góra/dół) przez około 20-25 minut - w trakcie przemieszaj z raz rabarbar, aby pokrył się sosem.
Podawaj na ciepło.
Notatki
Jeśli nie masz laski wanilii, to część cukru trzcinowego zastąp cukrem waniliowym.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
pieczony rabarbar, rabarbar do deserów, rabarbar z wanilią
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!