Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Notatki
–
+
servings
Pieczony rabarbar
Wypieki Beaty
Przepis na aromatyczny rabarbar idealny jako dodatek do deserów i ciast.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Danie
Deser
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
3
Składniki
3
łodygi
rabarbaru
długie
3-4
łyżki
cukru trzcinowego
1
laska
wanilii
woda
- odrobina
Instrukcja
Odetnij końcówki rabarbaru, a łodygi pokrój na kawałki o długości około 5 cm.
3 łodygi rabarbaru
Na dno naczynia żaroodpornego nalej odrobinę wody - tak aby zakryła dno.
woda
Włóż pokrojony rabarbar do naczynia, posyp cukrem i przemieszaj.
3-4 łyżki cukru trzcinowego
Laskę wanilii rozetnij wzdłuż na pół i wyciągnij nasionka - dodaj je do rabarbaru, a na wierzchu ułóż rozciętą laskę.
1 laska wanilii
Piecz w 190 stopniach (góra/dół) przez około 20-25 minut - w trakcie przemieszaj z raz rabarbar, aby pokrył się sosem.
Podawaj na ciepło.
Notatki
Jeśli nie masz laski wanilii, to część cukru trzcinowego zastąp cukrem waniliowym.
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!