Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Nutrition Label
–
+
servings
Babeczki marmurkowe
Wypieki Beaty
Przepis na pyszne babeczki waniliowo-czekoladowe.
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
30
minut
Czas wykonania
20
minut
Czas całkowity
50
minut
Danie
Babeczki
,
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
16
Składniki
110
g
masła
miękkiego
100
g
cukru pudru
2/3 szklanki
1
łyżeczka
ekstraktu z wanilii
lub cukru waniliowego
3
jajka
(użyłam rozmiar L)
220
g
mąki
1,5 szklanki
2
łyżeczki
proszku do pieczenia
0,5
łyżeczki
soli
1/3
szklanki
mleka
1/3
szklanki
śmietany kremówki
20
g
kakao
gorzkiego
około 1/4
szklanki
gorącej wody
Instrukcja
Masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą, białą masę.
110 g masła,
100 g cukru pudru
Zmieszaj razem mleko i śmietanę kremówkę.
1/3 szklanki mleka,
1/3 szklanki śmietany kremówki
W misce połącz mąkę, proszek do pieczenia i sól.
220 g mąki,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
0,5 łyżeczki soli
Kakao wymieszaj z gorącą wodą.
20 g kakao,
około 1/4 szklanki gorącej wody
Do masy maślanej dodaj ekstrakt z wanilii oraz pojedynczo jajka.
Dodaj mąkę na zmianę z mieszaniną mleka.
Z gotowego ciasta odlej 1 szklankę - około 200 g ciasta, do którego dodaj kakao z wodą i wymieszaj łyżką.
Do przygotowanych papilotek nałóż po łyżce waniliowego ciasta, na nie nałóż po łyżeczce czekoladowego ciasta.
Wykałaczką zmieszaj lekko obydwa ciasta tworząc wzorki.
Piecz w 180 stopniach przez około 20 minut - do suchego patyczka.
Po upieczeniu przestudź.
Składniki Odżywcze
Serving:
1
sztuka
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!