Dodawaj pojedynczo jajka do masy maślanej - po każdym jajku od razu wsyp łyżkę mąki.
4 jajka
Dodaj jogurt i na koniec wsyp resztę mąki - zmiksuj krótko, tylko do połączenia.
Rozpuszczone masło zmieszaj z cukrem, mąką, cynamonem i wanilią.
50 g masła, 100 g cukru, 1,5 łyżeczki mąki, 1 łyżeczka cynamonu, 0,5 łyżeczki wanilii
Do formy od babki wyłóż połowę ciasta, na wierzch wyłóż połowę masy cynamonowej i końcówką noża lekko wmieszaj masę w ciasto.
Wyłóż resztę ciasta, na nią resztę masy cynamonowej i ponownie lekko zmieszaj nożem.
Piecz w 160 stopniach (termoobieg) przez około 70 minut - do suchego patyczka.
Po upieczeniu wystudź.
Możesz wierzch ciasta posypać cukrem pudrem lub polać lukrem cynamonowym (przygotujesz go ze szklanki cukru pudru, kilku łyżeczek mleka - dodawanych stopniowo - oraz pół łyżeczki cynamonu).