Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Granola dyniowa
Wypieki Beaty
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Składniki
1,5
szklanki
dowolnych płatków
(mogą być mieszane)
1/4
szklanki
sezamu
1/4
szklanki
siemienia lnianego
4
czubate łyżki pestek dyni
1/2
szklanki
posiekanych migdałów
3/4
szklanki
puree z dyni
2
łyżki
miodu
2
łyżki
oleju
pół tabliczki posiekanej czekolady
(mlecznej lub gorzkiej)
1
łyżeczka
cynamonu
Instrukcja
W dużej misce umieść wszystkie składniki poza czekoladą.
Dokładnie wymieszaj.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (na funkcji termoobiegu).
Blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
Wyłóż na nią płatki i rozprowadź równą warstwą po całej powierzchni.
Piecz przez 40 minut mieszając co jakiś czas.
Po tym czasie dodaj rozdrobnioną czekoladę, zamieszaj i podpiecz przez kolejne 5 minut.
Po upieczeniu ostudź i przełóż do szczelnego pojemnika.
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!