Dodaj mąkę ziemniaczaną i ekstrakt z wanilii - dokładnie wymieszaj.
1,5 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub soku z cytryny
Gdy krem zgęstnieje zdejmij go z ognia i przetrzyj przez sito, aby pozbyć się ewentualnych grudek.
Do masy dodaj masło i wymieszaj.
Spody z ciasta przykryj folią aluminiową, obciąż fasolą i podpiecz przez 15 minut w 190 stopniach.
Po upieczeniu zdejmij folię z fasolką, nalej do każdej foremki krem i podpiecz przez kolejne 20 minut - krem ma być jeszcze lekko luźny na środku (przy poruszeniu foremką, będzie się ruszać).
W razie konieczności możesz wydłużyć trochę czas pieczenia.
Tarty ostudź.
Przed podaniem każdą posyp łyżeczką cukru i rozpuść go za pomocą palnika gazowego.
6 łyżeczek cukru trzcinowego
Nałóż świeże owoce i podaj.
Słowa kluczowe krucha tarta z maślanką, tarta creme brulee, tarta z kremem