Przełóż ciasto do woreczka - może być woreczek strunowy) i odetnij w nim jeden róg.
Foremkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia i ciastem namaluj na nim serca.
Papier z ciastem ostrożnie umieść w zamrażalce (albo na balkonie - jeśli jest minusowa temperatura) i lekko zamroź - w zamrażalce powinno wystarczyć jakieś 30 minut.
Jak zrobić biszkopt do rolady
Ubij jajka razem z cukrem na gęstą i puszystą masę.
3 jajka, 50 g cukru
Zmieszaj razem obie mąki i proszek do pieczenia (dobrze je przesiać przez sito).
40 g mąki pszennej, 40 g mąki ziemniaczanej
Wyłącz mikser, dodaj mąkę w partiach do masy jajecznej - mieszaj delikatnie łyżką.
Przelej ciasto do przygotowanej foremki o rozmiarze około 23/38 cm (wyłożonej papierem do pieczenia z serduszkami) i piecz w 170 stopniach (termoobieg) przez około 12 minut.
Od razu po upieczeniu przełóż biszkopt na przygotowaną czystą ściereczkę wysypaną lekko cukrem pudrem (zapobiegnie to przyklejeniu się ciasta do ściereczki) - połóż stroną z serduszkami do dołu, zdejmij papier do pieczenia i ostrożnie zwiń ciasto razem z ręcznikiem wzdłuż dłuższego boku.
Odstaw biszkopt do wystudzenia.
Jak zrobić krem malinowy do rolady
Proszek galaretki i żelatynę zalej 125 ml gorącej wody, dokładnie wymieszaj i odstaw do wystudzenia i lekkiego stężenia.