Odstaw na chwilę do przestygnięcia, po czym dodaj jajko, wymieszaj i po chwili dodaj po trochu pozostałą mąką.
1 jajko, 3 - 3,5 szklanki mąki pszennej
Wyrób gładkie i zwarte ciasto, które następnie zawiń w folię i odstaw na 30 minut.
Po tym czasie ponownie wyrób ciasto.
Podziel go na 8 równych kawałków.
Jak zrobić farsz na czebureki
Surowe mielone mięso przypraw - moja niezawodna metoda na przyprawienie to: po większe pół łyżeczki - soli, czarnego pieprzu i słodkiej papryki, do tego pół łyżeczki suszonego czosnku lub 1-2 ząbki świeżego czosnku przeciśniętego przez praskę. Mięso dokładnie wymieszaj z przyprawami.
przyprawy, 300 g mielonego mięsa wołowego
Następnie przełóż do garnka, zalej wodą, wodę lekko posól.
Gotuj, aż mięso będzie gotowe - zlej nadmiar wody.
W tym czasie poszatkuj białą kapustę, posól ją do smaku i dodaj sporo czarnego pieprzu - tak, że może się wydawać, że jest go za dużo.
300 g białej kapusty
Możesz dodać do kapusty, poszatkowaną cebulę.
1 mała cebula
Wymieszaj mięso z kapustą.
Każdy kawałek ciasta rozwałkuj na cienki placek.
Na połowie ułóż farsz, sklej ciasto tworząc duży pieróg.
Smaż pierogi na głębokim tłuszczu - pierogi mają być rumiane z widocznymi bąbelkami powietrza.