Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Smaller
Normal
Larger
Devil's Food Cupcakes - diabelskie babeczki przepis
Wypieki Beaty
Przepis na mocno czekoladowe babeczki wg przepisu Marthy Steward.
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
30
minut
minut
Czas wykonania
20
minut
minut
Czas całkowity
50
minut
minut
Danie
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
16
sztuk
Składniki
składniki na babeczki Devil's Food Cupcakes
50
g
gorzkiego kakao
(- około 0,5 szklanki)
60
ml
gorącej wody
225
g
mąki pszennej
(- 1,5 szklanki)
0,5
łyżeczki
sody
0,5
łyżeczki
proszku do pieczenia
0,5
łyżeczki
soli
170
g
masła
200
g
cukru
(- 1 szklanka)
2
jajka
(- rozmiar L)
1
łyżeczka
ekstraktu z wanilii
129
ml
kwaśnej śmietany
((ja użyłam 12%), może też być gęsty jogurt naturalny)
Instrukcja
Jak zrobić czekoladowe babeczki Devil's Food Cupcakes
Kakao wymieszaj z gorącą wodą, aż będzie gładkie.
50 g gorzkiego kakao,
60 ml gorącej wody
Zmieszaj razem suche składniki poza cukrem.
225 g mąki pszennej,
0,5 łyżeczki sody,
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
0,5 łyżeczki soli
Masło rozpuść i przestudź.
170 g masła
Jajka zmiksuj z cukrem na puszystą masę.
2 jajka,
200 g cukru
Dodaj wanilię i kakao do masy jajecznej.
Wsypuj mąkę na zmianę ze śmietaną i masłem.
129 ml kwaśnej śmietany
Napełnij przygotowane papilotki do 2/3 wysokości.
Piecz czekoladowe babeczki w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (tryb góra/dół) przez około 20 minut - sprawdź patyczkiem, czy są gotowe.
Po przestudzeniu udekoruj babeczki rozpuszczoną czekoladą.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
diabelskie babeczki
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!