Gotową pianę wyłóż na przygotowany papier tworząc dwa okrągłe blaty (wielkości narysowanego wzoru).
Bezy wstaw do piekarnika nagrzanego do 110 stopni (termoobieg) i piecz je przez 1,5 godziny.
Po tym czasie wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki i pozostaw w nim bezy do zupełnego ostudzenia (najlepiej na całą noc).
Jak zrobić krem śmietankowy do tortu bezowego
Śmietanę kremówkę ubij z cukrem pudrem.
500 ml śmietany kremówki, 2-3 łyżki cukru pudru
Jeśli boisz się, że śmietana może popłynąć, to możesz dodać do niej rozpuszczoną w wodzie żelatynę (żelatynę rozpuść najpierw w zimnej wodzie i odstaw ją do napęcznienia, wtedy całość zagrzej - ja to robię w mikrofalówce - przez około 10 sekund - albo w kąpieli wodnej).
2 łyżeczki żelatyny, 1/4 szklanki wody
Śmietanę wyłóż na jeden z blatów, na wierzchu ułóż owoce i jeśli masz - to polej musem owocowym, przykryj drugim blatem i udekoruj tort - możesz rozpuścić w kąpieli wodnej gorzką czekoladę i porobić nią zygzaki :)