Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Obrazy do instrukcji
Mniejszy
Normalny
Większy
Sałatka gyros przepis
Wypieki Beaty
Przepis na popularną warstwową sałatkę gyros z kurczakiem.
4.60
z
5
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
30
minuty
minut
Czas gotowania
10
minuty
minut
Łączny czas
40
minuty
minut
Rodzaj
Sałatka
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
6
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na sałatkę gyrosową
2
połówki
piersi kurczaka
(- ok 500 g)
1
puszka
kukurydzy
( konserwowej - duża)
1
cebula
(duża )
400
g
ogórków konserwowych
(średni słoik)
0,5
kapusty pekińskiej
keczup
majonez
przyprawa gyros
Instrukcja
Jak zrobić sałatkę gyros krok po kroku
Pierś kurczaka pokrój w niedużą kostkę.
2 połówki piersi kurczaka
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, włóż kurczaka i posyp go 2-3 łyżeczkami przyprawy gyros - przemieszaj.
Smaż mięso aż będzie gotowe a następnie ostudź.
Ogórki konserwowe i cebulę pokrój w kostkę.
400 g ogórków konserwowych,
1 cebula
Na dno dużej misy wyłóż przestudzone mięso z kurczaka.
Na mięsie połóż pokrojoną cebulę, a na niej ogórki.
Wysyp na ogórki kukurydzę.
1 puszka kukurydzy
Cały wierzch posmaruj keczupem, a na keczup wyłóż majonez.
keczup,
majonez
Na koniec posyp całość pokrojoną kapustą pekińską.
0,5 kapusty pekińskiej
Ja jeszcze zawsze na koniec posypuję kapustę przyprawą do gyrosa.
przyprawa gyros
Sałatkę schowaj do lodówki, aby się schłodziła.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowo kluczowe
sałatka gyrosowa
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!