Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Sałatka z mango i truskawkami przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszną i szybką sałatkę z dodatkiem owoców i sera.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
15
minuty
minut
Łączny czas
15
minuty
minut
Rodzaj
Sałatka
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
4
Kalorie
250
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na sałatkę z truskawkami i mango
1
mango
około 300
g
truskawek
1
miks sałat
(- około 70 g)
kilka
listków
świeżej mięty
( - drobno posiekanych)
100
g
sera z niebieską pleśnią
2
garście
borówek
(opcjonalnie )
składniki na dressing do sałatki
2
łyżki
miodu
3
łyżki
oliwy z oliwek
4
łyżki
soku z cytryny
2
łyżeczki
imbiru
( - użyłam w proszku (może też być świeży))
Instrukcja
Jak zrobić sałatkę z truskawkami i mango
Mango pokrój w grubszą kostkę, truskawki podziel na ćwiartki, ser pokrój w kostkę.
1 mango,
około 300 g truskawek,
100 g sera z niebieską pleśnią
W misie umieść sałatę oraz miętę, dodaj owoce i pokrojony ser.
1 miks sałat,
kilka listków świeżej mięty,
2 garście borówek
Przygotuj dressing z podanych składników.
2 łyżki miodu,
3 łyżki oliwy z oliwek,
4 łyżki soku z cytryny,
2 łyżeczki imbiru
Polej nim sałatkę tuż przed podaniem - delikatnie przemieszaj całość.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
1
g
Kalorie:
250
kcal
Weglowodany:
28
g
Białko:
6
g
Tłuszcz:
13
g
Błonnik:
2.6
g
Słowo kluczowe
sałatka z mango, sałatka z serem pleśniowym
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!