Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Obrazy do instrukcji
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Szyszki z ryżu preparowanego przepis
Wypieki Beaty
Przepis na przysmak dzieciństwa - karmelowe szyszki z ryżu. Takie szyszki z ryżu preparowanego są bardzo szybkie do przygotowania a smakują rewelacyjnie. Spróbuj koniecznie!
4.05
z
138
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
10
minuty
minut
Czas gotowania
30
minuty
minut
Łączny czas
40
minuty
minut
Rodzaj
Deser
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
22
sztuki
Calories
445
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na szyszki z ryżu i krówek
około 80
g
ryżu preparowanego
300
g
krówek
((takie miękkie szybciej się rozpuszczą))
100
g
masła
1
łyżka
łyżka gorzkiego kakao
(opcjonalnie)
Instrukcja
Jak zrobić szyszki z ryżu i krówek
Rozpuść krówki razem z masłem - mieszaj, aby masa się nie przypaliła. Mieszaj aż masa się ładnie połączy i nie będzie się oddzielało masło.
300 g krówek,
100 g masła
Możesz dodać trochę gorzkiego kakao - wtedy szyszki nabiorę odrobinę ciemniejszego koloru.
1 łyżka łyżka gorzkiego kakao
Dodaj ryż do masy krówkowej i wymieszaj.
około 80 g ryżu preparowanego
Odstaw całość do lekkiego wystudzenia.
Jeszcze ciepłą masę dziel na mniejsze części i tocz w rękach kule - ich rozmiar zależy od ciebie, ale najwygodniej się je taki o średnicy około 4 cm.
Film
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
100
g
Calories:
445
kcal
Weglowodany:
63
g
Protein:
3
g
Tłuszcz:
21
g
Błonnik:
1
g
Słowo kluczowe
szyszki z krówek, szyszki z ryżu
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!