Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Notatki
Smaller
Normal
Larger
Wegańskie naleśniki bez jajek przepis
Wypieki Beaty
Przepis wegańskie ciasto na naleśniki bez jajek i nabiału.
4.16
z
19
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
10
minut
minut
Czas wykonania
15
minut
minut
Czas całkowity
25
minut
minut
Danie
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Kuchnia polska
Porcje
4
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na wegańskie naleśniki bez jajek
450
g
mąki pszennej
(- 3 szklanki)
360
ml
mleka roślinnego
(lub wody)
360
ml
wody mineralnej gazowanej
( lub lekko gazowanej)
1
szczypta
soli
1
łyżka
oleju
Instrukcja
Jak zrobić wegańskie naleśniki bez jajek
Podane składniki zmiksuj razem na gładkie ciasto.
450 g mąki pszennej,
360 ml mleka roślinnego,
360 ml wody mineralnej gazowanej,
1 szczypta soli,
1 łyżka oleju
Miskę z ciastem odstaw na około 20 minut.
Po tym czasie ciasto zamieszaj i jeśli trzeba to dodaj trochę więcej mleka lub wody (ja dolewałam trochę, aby mieć nieco cieńsze naleśniki).
Smaż naleśniki na rumiano.
Podaj z ulubionymi dodatkami.
Notatki
Z tego przepisu wychodzi bardzo dużo naleśników, dlatego możne je zrobić z połowy porcji.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
ciasto na naleśniki wegańskie, wegańskie naleśniki
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!