Nabieraj czubatą łyżeczkę ciasta i rękoma oprószonymi mąką lep z ciasta małe kulki.
Kulki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia - powinno ci wyjść około 34 kulek.
Zachowaj odstępy między kulkami, bo w trakcie pieczenia się rozleją.
Piecz w 200 stopniach (góra/dół) przez około 14 minut - aż brzegi się zrumienią.
Gotowe ciastka pozostaw na blaszce do ostudzenia.
Ciastka posmaruj dżemem i połącz w pary.
dżem
Mleko wlej do dwóch miseczek, dodaj do każdej barwnik.
250 ml mleka, barwnik spożywczy
Ciastka zamaczaj najpierw w jednym kolorze, a potem w drugim, od razu posyp ciastko obficie cukrem i odłóż na blaszkę z papierem do pieczenia, aby cukier wysechł.
cukier kryształ
Przed podaniem do każdego ciastka włóż listek mięty lub melisy.