Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Zdjęcia z przygotowań
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Babeczki Biscoff przepis
Wypieki Beaty
Przepis na puszyste i lekkie babeczki z ciasteczkowym kremem Biscoff.
5
z
3
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
30
minut
minut
Czas wykonania
20
minut
minut
2
hours
godz
Czas całkowity
2
hours
godz
50
minut
minut
Danie
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Kuchnia angielska
Porcje
18
sztuk
Kalorie
273
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na babeczki Biscoff
100
g
masła
(miękkiego)
50
g
kremu Biscoff
(w temp. pokojowej)
100
g
cukru pudru
(2/3 szklanki)
2
jajka
(rozmiar L - w temp. pokojowej)
200
g
mąki pszennej
(1 i 2/3 szklanki)
2
łyżeczki
proszku do pieczenia
150
ml
maślanki
(najlepiej w temp. pokojowej)
ok 75 g
kremu Biscoff
(- do nadziania babeczek)
składniki na krem Biscoff do babeczek
375
g
serka mascarpone
150
g
kremu Biscoff
kilka
ciasteczek Lotus
(- opcjonalnie)
Instrukcja
Jak zrobić babeczki Biscoff
Masło zmiksuj z kremem i cukrem na bardzo puszystą i jasną masę.
100 g masła,
50 g kremu Biscoff,
100 g cukru pudru
W tym czasie przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia przez sitko.
200 g mąki pszennej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Do zmiksowanego masła dodaj po jednym jajku i łyżce mąki - zmiksuj krótko - tylko do połączenia.
2 jajka
Dodaj mniej więcej połowę reszty mąki i krótko zmiksuj.
Wlej maślankę zmiksuj na niskich obrotach.
150 ml maślanki
Dodaj resztę mąki zmiksuj krótko - skończ miksować, gdy widać jeszcze resztki mąki.
Domieszaj ciasto łyżką.
Nakładaj łyżką porcje ciasta do papilotek - u mnie to jedna czubata łyżka na babeczkę - tak do około 2/3 papilotki.
Piecz babeczki w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (góra/dół) przez około 18-20 minut - do suchego patyczka.
Po upieczeniu babeczki dobrze ostudź.
Podgrzej krem Bicoff tak aby stał się bardziej płynny (można w mikrofalówce).
ok 75 g kremu Biscoff
Ostrym nożem odetnij w środkach babeczek trochę ciasta.
Nałóż po łyżeczce kremu Biscoff i przykryj odciętym ciastem.
Jak zrobić krem Biscoff na babeczki
Serek mascarpone zmiksuj z kremem Biscoff na gładką masę.
375 g serka mascarpone,
150 g kremu Biscoff
Przełóż krem do woreczka z tylką - u mnie tylka gwiazdka Wilton (M1) i wyciśnij krem na babeczki.
Możesz dodatkowo posypać wierzch kremu pokruszonymi ciasteczkami Lotus, lub wetknąć ciastka do kremu.
kilka ciasteczek Lotus
Film
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
1
sztuka
Calories:
273
kcal
Weglowodany:
23
g
Protein:
4
g
Tłuszcz:
19.4
g
Słowa kluczowe
babeczki z kremem ciasteczkowym, babeczki z kremem lotus
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!