Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Babeczki brzoskwiniowe z rozmarynem przepis
Wypieki Beaty
Przepis na proste babeczki z brzoskwiniami i świeżym rozmarynem.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
20
minuty
minut
Czas gotowania
20
minuty
minut
Łączny czas
40
minuty
minut
Rodzaj
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
14
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na babeczki z brzoskwiniami i rozmarynem
160
g
mąki pszennej
(lekko czubata szklanka)
80
g
mąki ziemniaczanej
(trochę ponad pół szklanki)
2
łyżeczki
proszku do pieczenia
150
g
masła
((roztopionego i ostudzonego))
120
g
cukru
(trochę ponad pół szklanki)
100
ml
śmietany 18 %
(może też być gęsty jogurt naturalny )
2
jajka
(- u mnie rozmiar L)
4
niewielkie brzoskwinie
((bez pestek i skórki))
1
gałązka
rozmarynu
Instrukcja
Jak zrobić babeczki z brzoskwiniami i rozmarynem
W dużej misce zmieszaj razem wszystkie suche składniki.
160 g mąki pszennej,
80 g mąki ziemniaczanej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
120 g cukru
W drugiej misce zmieszaj mokre składniki.
150 g masła,
100 ml śmietany 18 %,
2 jajka
Brzoskwinie pokrój w kostkę, a listki rozmarynu drobno posiekaj.
4 niewielkie brzoskwinie,
1 gałązka rozmarynu
Dodaj mokre składniki do suchych i wymieszaj.
Dodaj brzoskwinie i rozmaryn, zamieszaj.
Przełóż ciasto papilotek.
Piecz w 180 stopniach (góra/dół) przez ok. 20 minut.
Po upieczeniu przestudź.
Ja swoje babeczki dodatkowo polukrowałam :)
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowo kluczowe
babeczki z brzoskwiniami, z brzoskwiniami babeczki
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!