Przepis na babeczki brzoskwiniowe z rozmarynem pochodzi ze strony Pora coś zjeść.
Zaintrygowało mnie to połączenie brzoskwiń z rozmarynem i muszę przyznać, że babeczki wyszły bardzo smaczne (mogą to potwierdzić moje koleżanki z pracy :)).
Dodatkowo ten przepis bierze udział w konkursie na Cooklet – polega on na zebraniu jak największej ilości zdjęć tego samego przepisu (każde zdjęcie musi być od innej osoby).
Myślę, że ten przepis jest super i dlatego postanowiłam wesprzeć Adę w tym konkursie :)
Spróbujcie też upiec te babeczki – możecie je sfotografować i dodać do Cooklet.
Babeczki brzoskwiniowe z rozmarynem
Czas przygotowania
Czas wykonania
Czas całkowity
Autor: Wypieki Beaty
Ilość: 14
Składniki
- 160 g mąki pszennej
- 80 g mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 150 g masła (roztopionego i ostudzonego)
- 120 g cukru
- 100 ml śmietany 18 % (użyłam jogurt naturalny i było ok)
- 2 jajka
- 4 niewielkie brzoskwinie (bez pestek i skórki)
- gałązka rozmarynu (opcjonalnie)
Wykonanie
- W dużej misce zmieszaj razem wszystkie suche składniki.
- W drugiej misce zmieszaj mokre składniki.
- Brzoskwinie pokrój w kostkę, a listki rozmarynu drobno posiekaj.
- Dodaj mokre składniki do suchych i wymieszaj.
- Dodaj brzoskwinie i rozmaryn, zamieszaj.
- Przełóż ciasto papilotek.
- Piecz w 180 stopniach przez ok. 20 minut.
- Po upieczeniu przestudź.
- Ja swoje babeczki dodatkowo polukrowałam :)
Super :D bardzo się cieszę, że smakowały :)