Przepis na babeczki brzoskwiniowe z rozmarynem pochodzi ze strony Pora coś zjeść.

Zaintrygowało mnie to połączenie brzoskwiń z rozmarynem i muszę przyznać, że babeczki wyszły bardzo smaczne (mogą to potwierdzić moje koleżanki z pracy :)).

Dodatkowo ten przepis bierze udział w konkursie na Cooklet  – polega on na zebraniu jak największej ilości zdjęć tego samego przepisu (każde zdjęcie musi być od innej osoby).

Myślę, że ten przepis jest super i dlatego postanowiłam wesprzeć Adę w tym konkursie :)

Spróbujcie też upiec te babeczki – możecie je sfotografować i dodać do Cooklet.

brzoskwinie i rozmaryn4

brzoskwinie i rozmaryn2

brzoskwinie i rozmaryn3

brzoskwinie i rozmaryn1

Babeczki brzoskwiniowe z rozmarynem

Wypieki Beaty
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 20 minut
Czas wykonania 20 minut
Czas całkowity 40 minut
Porcje 14

Składniki
  

Instrukcja
 

  • W dużej misce zmieszaj razem wszystkie suche składniki.
  • W drugiej misce zmieszaj mokre składniki.
  • Brzoskwinie pokrój w kostkę, a listki rozmarynu drobno posiekaj.
  • Dodaj mokre składniki do suchych i wymieszaj.
  • Dodaj brzoskwinie i rozmaryn, zamieszaj.
  • Przełóż ciasto papilotek.
  • Piecz w 180 stopniach przez ok. 20 minut.
  • Po upieczeniu przestudź.
  • Ja swoje babeczki dodatkowo polukrowałam :)
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!