Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Chrupiące jabłuszka kukurydziane przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszną przekąskę z jabłek smażonych w płatkach kukurydzianych.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
15
minuty
minut
Czas gotowania
15
minuty
minut
Łączny czas
30
minuty
minut
Rodzaj
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
4
Kalorie
159
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na jabłka smażone w płatkach kukurydzianych
2
jabłka
(duże )
1
jajko
( rozmiar L)
75
g
mąki pszennej
((pól szklanki) )
75
ml
mleka
((około 1/3 szklanki) )
2
łyżki
miodu
0,5
łyżeczki
cynamonu
około 150
g
płatków kukurydzianych
( Corn Flakes Klasyczne (lub jak u mnie połowa płatków Corn Flakes Klasyczne, a połowa Corn Flakes Kakao i Miód))
olej do smażenia
Instrukcja
Jak zrobić jabłka w cieście i panierce kukurydzianej
W jabłkach wytnij gniazda nasienne, a owoce pokrój w plastry o grubości około pół centymetra.
2 jabłka
W misce rozmieszaj widelcem jajko, mleko, miód, mąkę i cynamon.
1 jajko,
75 ml mleka,
2 łyżki miodu,
0,5 łyżeczki cynamonu,
75 g mąki pszennej
W drugiej misce (lub w dwóch różnych) rozkrusz płatki kukurydziane.
około 150 g płatków kukurydzianych
Plasterki jabłka maczaj w cieście, a następnie obtaczaj w płatkach.
Smaż na patelni z rozgrzanym olejem.
olej do smażenia
Po usmażeniu możesz dodatkowo odsączyć placuszki na papierowym ręczniku.
Podawaj jabłuszka posypane cukrem pudrem z ulubionymi dodatkami.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
100
g
Kalorie:
159
kcal
Weglowodany:
34.1
g
Białko:
3.7
g
Tłuszcz:
1.7
g
Błonnik:
2.5
g
Słowo kluczowe
jabłka smażone
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!