Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Dyniowe pancakes przepis
Wypieki Beaty
Przepis na proste, puszyste placuszki dyniowe z korzennymi przyprawami.
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Rodzaj
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Kuchnia angielska
Porcje
4
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na dyniowe pancakes
1,5
szklanki
mąki pszennej
(225 g)
2
łyżeczki
proszku do pieczenia
2
łyżki
cukru trzcinowego
1
łyżeczka
cynamonu
1
szczypta
goździków
(, imbiru i gałki muszkatołowej)
1 i 1/4
szklanki
mleka
(300 ml)
4
łyżki
puree z dyni
(gęstego, odsączonego)
1
żółtko
(z jajka rozmiar L)
1
białko
2
łyżki
oleju
Instrukcja
Jak zrobić dyniowe pancakes
Mąkę przesiej przez sito razem z przyprawami i proszkiem do pieczenia, dodaj cukier.
1,5 szklanki mąki pszennej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 łyżki cukru trzcinowego,
1 łyżeczka cynamonu,
1 szczypta goździków
Zmieszaj razem mleko, puree z dyni, olej i żółtko, dodaj mokre składniki do suchych i dokładnie wymieszaj.
1 i 1/4 szklanki mleka,
4 łyżki puree z dyni,
2 łyżki oleju,
1 żółtko
Białko ubij na sztywno, dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj.
1 białko
Smaż na patelni lekko posmarowanej olejem - z obu stron na rumiano.
Podawaj na ciepło.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowo kluczowe
placuszki dyniowe
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!