Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Smaller
Normal
Larger
Gofry kokosowe przepis
Wypieki Beaty
Przepis na kokosowe gofry zrobione z mleczkiem kokosowym i wiórkami kokosowymi.
4.67
z
3
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
10
minut
minut
Czas wykonania
20
minut
minut
1
hour
godz
Czas całkowity
1
hour
godz
30
minut
minut
Danie
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
16
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na gofry kokosowe
400
ml
mleczka kokosowego
(- z puszki - dokładnie wymieszanego)
100
g
wiórek kokosowych
50
g
cukru
(1/4 szklanki)
50
g
masła
200
g
mąki pszennej
(1 i 1/3 szklanki)
1
łyżeczka
proszku do pieczenia
4
żółtka
(- z jajek rozmiar L)
4
białka
50
ml
mleka
(opcjonalnie (jeśli wasze mleczko jest rzadkie, to nie trzeba go dawać))
Instrukcja
Jak zrobić gofry kokosowe na mleczku kokosowym
Mleczko kokosowe przelej do rondelka i podgrzej razem z masłem, aż całość się rozpuści i ładnie połączy - odstaw do wystudzenia.
400 ml mleczka kokosowego,
50 g masła
Białka ubij na sztywno, dodaj cukier i miksuj aż białka będą białe i lśniące.
4 białka,
50 g cukru
Dodaj do nich żółtka i krótko zmiksuj, wlej przestudzone mleczko i zmieszaj na wolnych obrotach.
4 żółtka
Mąkę zmieszaj z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi - dodaj do białek i delikatnie wymieszaj.
200 g mąki pszennej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
100 g wiórek kokosowych
Smaż gofry na mocno rozgrzanej gofrownicy.
Po usmażeniu odkładaj gofry na kratkę - nie układaj gorących gofrów jeden na drugim, bo zmiękną.
Podaj z ulubionymi dodatkami.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
gofry z wiórkami kokosowymi, kokosowe gofry
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!