Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Gofry kokosowe przepis
Wypieki Beaty
Przepis na kokosowe gofry zrobione z mleczkiem kokosowym i wiórkami kokosowymi.
4.67
z
3
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
10
minuty
minut
Czas gotowania
20
minuty
minut
1
godzina
godzinę
Łączny czas
1
godzina
godzinę
30
minuty
minut
Rodzaj
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
16
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na gofry kokosowe
400
ml
mleczka kokosowego
(- z puszki - dokładnie wymieszanego)
100
g
wiórek kokosowych
50
g
cukru
(1/4 szklanki)
50
g
masła
200
g
mąki pszennej
(1 i 1/3 szklanki)
1
łyżeczka
proszku do pieczenia
4
żółtka
(- z jajek rozmiar L)
4
białka
50
ml
mleka
(opcjonalnie (jeśli wasze mleczko jest rzadkie, to nie trzeba go dawać))
Instrukcja
Jak zrobić gofry kokosowe na mleczku kokosowym
Mleczko kokosowe przelej do rondelka i podgrzej razem z masłem, aż całość się rozpuści i ładnie połączy - odstaw do wystudzenia.
400 ml mleczka kokosowego,
50 g masła
Białka ubij na sztywno, dodaj cukier i miksuj aż białka będą białe i lśniące.
4 białka,
50 g cukru
Dodaj do nich żółtka i krótko zmiksuj, wlej przestudzone mleczko i zmieszaj na wolnych obrotach.
4 żółtka
Mąkę zmieszaj z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi - dodaj do białek i delikatnie wymieszaj.
200 g mąki pszennej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
100 g wiórek kokosowych
Smaż gofry na mocno rozgrzanej gofrownicy.
Po usmażeniu odkładaj gofry na kratkę - nie układaj gorących gofrów jeden na drugim, bo zmiękną.
Podaj z ulubionymi dodatkami.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowo kluczowe
gofry z wiórkami kokosowymi, kokosowe gofry
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!