Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Idealne ciasto na gofry przepis
Wypieki Beaty
Przepis na szybkie, pyszne i chrupiące gofry lepsze jak z budki :)
4.63
z
8
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
10
minuty
minut
Czas gotowania
5
minuty
minut
Łączny czas
15
minuty
minut
Rodzaj
Gofry
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Kuchnia polska
Porcje
15
Calories
145
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na ciasto na gofry
2
białka
( - z jajek rozmiar L )
2
żółtka
300
g
mąki pszennej
((2 szklanki) )
500
ml
mleka
2
łyżki
cukru
(- może być waniliowy :))
1/3
szklanki
oleju
aromat waniliowy
( - opcjonalnie - ja daję :))
Instrukcja
Jak zrobić idealne ciasto na gofry
Do dużej miski wsyp mąkę, dodaj żółtka, mleko i olej.
2 żółtka,
300 g mąki pszennej,
500 ml mleka,
1/3 szklanki oleju
W drugiej misce zmiksuj białka na sztywną pianę.
2 białka
Zmiksuj składniki z drugiej miski.
Przełóż pianę z białek i do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką.
Smaż gofry na mocno rozgrzanej gofrownicy - nie musisz już jej smarować olejem - gofry nie przywierają dzięki olejowi dodanymi do ciasta na gofry.
Gotowe gofry odkładaj na kratkę - nie układaj ich jeden na drugim, bo szybko zmiękną.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
1
sztuka
Calories:
145
kcal
Weglowodany:
16
g
Protein:
4
g
Tłuszcz:
7
g
Słowo kluczowe
ciasto na gofry, gofry przepis, przepis na gofry
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!