Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Wyposażenie
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Kostka czekoladowo-pomarańczowa przepis
Wypieki Beaty
Rewelacyjne ciasto bez pieczenia na herbatnikach kakaowych przekładanych kremem z mascarpone.
5
z
4
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
1
hour
godz
Czas całkowity
1
hour
godz
Danie
Ciasta
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
24
Kalorie
334
kcal
Wyposażenie
Przepis na foremkę o wielkości około 24/24 cm.
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na ciasto na herbatnikach bez pieczenia
około 420
g
herbatników kakaowych
500
ml
śmietany kremówki
(bardzo zimnej - użyłam 30 %)
500
g
serka mascarpone
(zimnego )
ok 4
czubate łyżki
cukru pudru
((lub do smaku))
2
słoiczki
dżemu
(pomarańczowego - około 500 g)
Instrukcja
Jak zrobić pomarańczowe ciasto z kremem bez pieczenia
Formę wyłóż papierem do pieczenia.
Na dnie ułóż jedną warstwę herbatników.
około 420 g herbatników kakaowych
Śmietanę kremówkę zmiksuj z cukrem pudrem, dodaj po łyżce serek mascarpone i miksuj aż się ładnie połączą, a masa będzie gęsta.
500 ml śmietany kremówki,
ok 4 czubate łyżki cukru pudru,
500 g serka mascarpone
Podziel masę śmietanową na 5 równych porcji.
Pierwszą porcją posmaruj ostrożnie herbatniki, połóż drugą warstwę herbatników i posmaruj je połową dżemu.
2 słoiczki dżemu
Wyłóż drugą porcję kremu dokładnie rozsmaruj na ciastkach.
Ułóż trzecią warstwę ciasteczek i trzecią porcję kremu.
Czwartą warstwę ciasteczek posmaruj resztą dżemu pomarańczowego, a następnie kremem.
Wyłóż ostatnią warstwę ciasteczek i kremu.
Całość schłodź w lodówce przez noc, tak aby herbatniki zmiękły od kremu.
Przed podaniem udekoruj ciasto kandyzowaną skórką z pomarańczy oraz czekoladą.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
100
g
Calories:
334
kcal
Weglowodany:
28
g
Protein:
3
g
Tłuszcz:
24
g
Błonnik:
0.5
g
Słowa kluczowe
ciasto bez pieczenia na herbatnikach, marlenka bez pieczenia
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!