Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Muffinki dyniowe z czekoladą przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszne i aromatyczne muffinki z dynią i kawałkami czekolady.
4.85
z
39
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
20
minuty
minut
Czas gotowania
20
minuty
minut
Łączny czas
40
minuty
minut
Rodzaj
Babeczki
,
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Kuchnia angielska
Porcje
18
Calories
160
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na muffinki dyniowe
225
g
mąki pszennej
(- 1,5 szklanki)
2
łyżeczki
cynamonu
0,5
łyżeczki
gałki muszkatołowej
2
łyżeczki
proszku do pieczenia
150
g
cukru
(- 3/4 szklanki)
120
ml
oleju
(- pół szklanki)
2
jajka
(rozmiar L)
250
g
puree z dyni
(gęstego - 1 szklanka)
50
g
czekolady
(posiekanej - może być mleczna lub gorzka)
Instrukcja
Jak zrobić muffinki dyniowe
W jednej misce zmieszaj suche składniki - mąkę, przyprawy, proszek do pieczenia i cukier.
225 g mąki pszennej,
2 łyżeczki cynamonu,
0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
150 g cukru
W drugiej misce zmieszaj razem puree z dyni, olej i jajka.
120 ml oleju,
2 jajka,
250 g puree z dyni
Wlej mokre składniki do suchych i wymieszaj.
Dodaj posiekaną czekoladę - zamieszaj.
50 g czekolady
Przełóż ciasto do papilotek do babeczek - nakładaj do 2/3 wysokości - u mnie wyszło 18 babeczek.
Piecz w 200 stopniach (tryb góra/dół) przez około 20 minut - do suchego patyczka.
Po upieczeniu ostudź.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
1
sztuka
Calories:
160
kcal
Weglowodany:
19
g
Protein:
3
g
Tłuszcz:
8
g
Słowo kluczowe
babeczki z dynią, dyniowe muffinki
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!