Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Naleśniki czekoladowe przepis
Wypieki Beaty
Przepis na ciasto na czekoladowe naleśniki idealne na śniadanie, deser i przekąskę.
5
z
3
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
50
minuty
minut
Czas gotowania
20
minuty
minut
Łączny czas
1
godzina
godzinę
10
minuty
minut
Rodzaj
Naleśniki
,
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
10
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na naleśniki czekoladowe
2
jajka
(rozmiar L)
0,5
litra
mleka
1
szczypta
soli
180-200
g
mąki pszennej
(ok 1 i 1/3 szklanki)
1
łyżka
kakao
3-4
łyżki
oleju rzepakowego
nutella
(, dżem, bita śmietana)
Instrukcja
Jak zrobić naleśniki czekoladowe krok po kroku
Zmiksuj lekko jajka ze szczyptą soli.
2 jajka,
1 szczypta soli
Mąkę zmieszaj z kakao i dodawaj do jajek na zmianę z mlekiem.
180-200 g mąki pszennej,
1 łyżka kakao,
0,5 litra mleka
Gdy ciasto będzie gotowe, kilka razy postukaj energicznie miską o blat, aby pozbyć się powietrza.
Odstaw ciasto na około 30 minut.
Rozgrzej patelnię i usmaż cienkie naleśniki.
Podaj z ulubionymi dodatkami.
nutella
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowo kluczowe
naleśniki kakaowe
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!