Foremkę o wielkości około 24/24 cm wyłóż folią spożywczą, albo papierem do pieczenia.
Dno wyłóż warstwą herbatników czekoladowych - u mnie wyszło około 20 sztuk.
40 sztuk herbatników
Zimną kremówkę zmiksuj, gdy będzie gęstnieć wsyp cukier puder i dodaj po łyżce serek mascarpone - zmiksuj aż masa zgęstnieje.
500 ml śmietany kremówki, 50 g cukru pudru, 250 g serka mascarpone
Żelatynę zalej zimną wodą - daj jej tylko tyle, aby zakryła żelatynę.
2 czubate łyżeczki żelatyny spożywczej
Gdy żelatyna napęcznieje podgrzej ją w mikrofalówce przez około 10 sekund (albo w kąpieli wodnej).
Do podgrzanej żelatyny dodaj czubatą łyżkę ubitej śmietany i dokładnie wymieszaj.
Przelej żelatynę do reszty ubitej śmietany i zmiksuj na wysokich obrotach.
Wyłóż mniej więcej połowę ubitej śmietany na herbatniki i wyrównaj powierzchnię.
Do pozostałej śmietany dodaj owoce z "Naturalnie owocowe" i wymieszaj łyżką.
Na śmietanę w foremce wyłóż warstwę rurek czekoladowych, a na nie wyłóż krem z owocami - wyrównaj.
270 g rurek z kremem
Ułóż na wierzchu warstwę herbatników czekoladowych i schowaj foremkę z ciastem do lodówki.
Aby przygotować polewę czekoladową podgrzej w rondelku 100 ml śmietany kremówki. Gdy będzie gorąca dodaj do niej połamaną czekoladę i mieszaj, aż czekolada się rozpuści.
100 g czekolady mlecznej
Przestudź lekko czekoladę, a następnie wylej ją na herbatniki.
Pozostaw ciasto w lodówce na kilka godzin - tak aby ciasto stężało.
Uwagi
Herbatniki i rurki podaję w zaokrągleniu, ich ilość zależy od tego jaki rozmiar będą miały twoje produkty.