Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Smaller
Normal
Larger
Pieczony naleśnik przepis
Wypieki Beaty
Przepis na prosty naleśnik pieczony w piekarniku.
5
z
3
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
15
minut
minut
Czas wykonania
20
minut
minut
Czas całkowity
35
minut
minut
Danie
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
4
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na puszystego pieczonego naleśnika
4
żółtka
(z jajek rozmiar L)
4
białka
140
g
mąki pszennej
(niepełna szklanka )
1
szklanka
mleka
(240 ml)
1
szczypta
soli
1
łyżeczka
ekstraktu z wanilii
2
łyżki
cukru pudru
Instrukcja
Jak zrobić puszysty pieczony naleśniki w piekarniku
Ubij białka ze szczyptą soli.
4 białka
Gdy będą sztywne dodaj cukier puder i krótko zmiksuj.
2 łyżki cukru pudru
Dodaj żółtka oraz na zmianę przesianą mąkę i mleko - mieszaj na niskich obrotach, aby nie rozpić białek.
4 żółtka,
140 g mąki pszennej,
1 szklanka mleka
Na koniec dodaj ekstrakt z wanilii lub inny aromat.
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Formę do pieczenia wysmaruj masłem, wylej ciasto.
Piecz w 200 stopniach (góra/dół) przez około 20 minut - aż naleśnik się ładnie zrumieni.
Podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
naleśniki z piekarnika
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!