Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Smaller
Normal
Larger
Placki z wiśniami i nutellą przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszne placuszki idealne na śniadanie i nie tylko - z dodatkiem wiśni, twarożku i nutelli.
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Danie
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
4
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
250
ml
mleka
275
g
mąki pszennej
(- niepełne 2 szklanki)
1
łyżeczka
proszku do pieczenia
2
białka
( - z jajek rozmiar L)
2
żółtka
120
ml
gazowanej wody mineralnej
100
g
twarożku naturalnego
3
czubate łyżki
kremu czekoladowego na kanapki
(np. nutelli)
2
łyżki
cukru
( aromatyzowanego wanilią)
około 200-250
g
wiśni
Instrukcja
Jak zrobić placki z wiśniami i nutellą
Żółtka zmiksuj z cukrem z wanilią oraz nutellą.
3 czubate łyżki kremu czekoladowego na kanapki,
2 łyżki cukru,
2 żółtka
Dodaj po łyżce twarożek i zmiksuj.
100 g twarożku naturalnego
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, a wodę z mlekiem.
250 ml mleka,
275 g mąki pszennej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
120 ml gazowanej wody mineralnej
Dodaj mąkę po łyżce do masy jajecznej, na zmianę z mokrymi składnikami.
Na koniec ubij białka i delikatnie wymieszaj je z ciastem.
2 białka
Dołóż wiśnie i wymieszaj.
około 200-250 g wiśni
Smaż placuszki na rumiano z obydwu stron.
Podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
placki z wiśniami
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!