Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Pstrąg z grilla przepis
Wypieki Beaty
Przepis na prostego i pysznego pstrąga idealnego do przygotowania na grillu.
3.95
z
19
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
10
minuty
minut
Czas gotowania
20
minuty
minut
2
godziny
godzin
Rodzaj
Obiad
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
2
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na pstrąga z grilla
2
pstrągi
(wypatroszone )
2 -3
łyżki
masła
(rozpuszczonego)
1
łyżka
natki pietruszki
(posiekanej )
1
łyżka
koperku
(posiekanego )
2
ząbki
czosnku
sól i pieprz
2-4
plasterki
cytryny
Instrukcja
Jak zrobić grillowanego pstrąga
Pstrąga umyj i obetrzyj ręcznikiem papierowym.
2 pstrągi
Do rozpuszczonego masła dodaj natkę i koperek, wyciśnij przez praskę czosnek, posól i popieprz - wymieszaj.
2 -3 łyżki masła,
1 łyżka natki pietruszki,
1 łyżka koperku,
2 ząbki czosnku,
sól i pieprz
Ryby oprósz solą i pieprzem - w środku i z zewnątrz, nałóż do środka ryb część masła z ziołami, resztą posmaruj wierzch rybek.
Ułóż plasterki cytryny.
2-4 plasterki cytryny
Zawiń ryby w folię aluminiową i schowaj do lodówki na kilka godzin.
Ryby możesz ugrillować bezpośrednio w tej folii - około 10-12 z każdej strony.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowo kluczowe
dania na grill, grill, jak grillować rybę, jak zrobić pstrąga, na grilla, ryba na grill, ryba na grilla, soczysty pstrąg
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!