Pstrąg z grilla - Wypieki Beaty - przepisy i zdjęcia
Reklama


Oceniam na :
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Pstrąg z grilla

By | 2017-07-17T12:04:15+00:00 2016 Czerwiec 4th|Na słono, Obiady, Różności, Zdrowo i fit :)|

pstrąg z grilla 2

 

Zapraszam na nowy przepis – dziś będzie pstrąg z grilla 🙂

Nie jem zbyt często ryb, bo nie umiem ich przyrządzać.

Moje menu rybne ogranicza się do przygotowania łososia sposobem sprzedanym mi przez teściową – sposób rewelacyjny więc mogę zdradzić – na dno patelni nalej trochę wody, włóż łososia, przypraw go wg uznania, patelnię przykryj pokrywką, gotuj tak rybkę do miękkości – dzięki wodzie łosoś jest bardzo soczysty, a do tego nie ma dodatkowych kalorii z tłuszczu 🙂

Z pstrągiem jest równie prosto 🙂

Wystarczy masełko, czosnek, świeża zielenina – pietruszka i koperek, do tego jakaś cytrynka, przyprawy i gotowe 🙂

Ryby możecie przygotować kilka godzin wcześniej, aby przeszły aromatem ziół i przypraw.

Potem już tylko wystarczy wrzucić na grill i zajadać się pyszną i zdrową rybką 🙂

pstrąg z grilla 3

 

pstrąg z grilla 5

 

Pstrąg z grilla
 
Autor:
Składniki
  • 2 wypatroszone pstrągi
  • 2 -3 łyżki rozpuszczonego masła
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • łyżka posiekanego koperku
  • 2 duże ząbki czosnku
  • sól i pieprz
  • 2-4 plasterki cytryny
Wykonanie
  1. Pstrąga umyj i obetrzyj ręcznikiem papierowym.
  2. Do rozpuszczonego masła dodaj natkę i koperek, wyciśnij przez praskę czosnek, posól i popieprz - wymieszaj.
  3. Ryby oprósz solą i pieprzem - w środku i z zewnątrz, nałóż do środka ryb część masła z ziołami, resztą posmaruj wierzch rybek.
  4. Ułóż plasterki cytryny.
  5. Zawiń ryby w folię aluminiową i schowaj do lodówki na kilka godzin.
  6. Ryby możesz ugrillować bezpośrednio w tej folii - około 10-12 z każdej strony.
 

Reklama

8 komentarzy

  1. Anna 2017/04/30 at 14:18 - Reply

    …przepyszne:) wczoraj robiliśmy pstrąga pierwszy raz samodzielnie i skorzystaliśmy z Pani przepisu. Polecamy 🙂

  2. […] koniecznie – a do sałatki możecie dorzucić pysznego pstrąga z grilla – palce […]

  3. Zielona Karuzela 2016/07/01 at 16:20 - Reply

    Wygląda obłednie. Uwielbiam ryby i grilla więc na pewno skorzystam z przepisu 🙂

    Pozdrawiam ciepło
    Karolina z Zielona Karuzela

  4. the doer 2016/07/01 at 12:19 - Reply

    W takich rybach kocham każdego rodzaju świeże zioła. Wygląda pysznie, coś czuje że następne grillowanie będzie wcześniej niż planowałam 😉

  5. Aleksandra Stawarz 2016/07/01 at 19:30 - Reply

    Wygląda mega apetycznie 🙂 lubie przyrządzać ryby w ten sposób, właściwie nie jada się już u mnie panierowanej, taka uduszona w folii jest o wiele zdrowsza i smaczniejsza <3

  6. Paula Ludwiczuk 2016/07/01 at 15:27 - Reply

    Świetne zdjecia❤️

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: