Przepis na pysznego pstrąga z grilla
Zapraszam na nowy przepis – dziś będzie pstrąg z grilla :)
Nie jem zbyt często ryb, bo nie umiem ich przyrządzać.
Moje menu rybne ogranicza się do przygotowania łososia sposobem sprzedanym mi przez teściową – sposób rewelacyjny więc mogę zdradzić.
Na dno patelni nalej trochę wody, włóż łososia, przypraw go wg uznania, patelnię przykryj pokrywką, gotuj tak rybkę do miękkości.
Dzięki wodzie łosoś jest bardzo soczysty, a do tego nie ma dodatkowych kalorii z tłuszczu :)
Z pstrągiem jest równie prosto :)
Jak przygotować pstrąga do grillowania?
Wystarczy przygotować masełko, czosnek, świeżą zieleninę – pietruszkę i koperek, do tego jakaś cytrynkę, przyprawy.
Smarujemy tym rybkę, zawijamy w folię aluminiową i gotowe :)
Ryby możecie przygotować kilka godzin wcześniej, aby przeszły aromatem ziół i przypraw.
Potem już tylko wystarczy wrzucić na grill i zajadać się pyszną i zdrową rybką :)
A do rybki polecam wam sałatkę grillową z awokado albo sałatkę z brokułów.
Polecam wam również inne przepisy na dania obiadowe.
Pstrąg z grilla przepis do druku

Pstrąg z grilla
Składniki
Instrukcja
- Pstrąga umyj i obetrzyj ręcznikiem papierowym.2 pstrągi
- Do rozpuszczonego masła dodaj natkę i koperek, wyciśnij przez praskę czosnek, posól i popieprz - wymieszaj.2 -3 łyżki masła, 1 łyżka natki pietruszki, 1 łyżka koperku, 2 ząbki czosnku, sól i pieprz
- Ryby oprósz solą i pieprzem - w środku i z zewnątrz, nałóż do środka ryb część masła z ziołami, resztą posmaruj wierzch rybek.
- Ułóż plasterki cytryny.2-4 plasterki cytryny
- Zawiń ryby w folię aluminiową i schowaj do lodówki na kilka godzin.
- Ryby możesz ugrillować bezpośrednio w tej folii - około 10-12 z każdej strony.