Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Rajskie babeczki Hummingbird Cupcakes przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszne i proste babeczki pełne owoców i chrupiących orzechów.
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
30
minuty
minut
Czas gotowania
25
minuty
minut
Łączny czas
55
minuty
minut
Rodzaj
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
12
sztuk
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na rajskie babeczki z ananasem
190
g
mąki pszennej
(- 1 i 1/4 szklanki)
1,5
łyżeczki
proszku do pieczenia
1
łyżeczka
cynamonu
1/4
łyżeczki
gałki muszkatołowej
1/4
łyżeczki
soli
110
g
masła
200
g
cukru
(- 1 szklanka)
2
jajka
(rozmiar L)
1
łyżka
miodu
3
banany
(dojrzałe - rozgniecione widelcem)
ok 50
g
orzechów
(posiekanych)
0,5
szklanki
rozdrobnionego ananasa
(może być z puszki)
60
ml
gorącej wody
Instrukcja
Jak zrobić rajskie babeczki z ananasem
Zmieszaj razem suche składniki (oprócz cukru).
190 g mąki pszennej,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 łyżeczka cynamonu,
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej,
1/4 łyżeczki soli
Masło rozpuść i zostaw do ostudzenia.
110 g masła
Jajka zmiksuj z cukrem na gęstą i puszystą masę.
200 g cukru,
2 jajka
Dodaj do miski na zmianę mąkę i rozpuszczone masło.
Na koniec dodaj owoce, miód, orzechy i gorącą wodę - wymieszaj delikatnie.
1 łyżka miodu,
3 banany,
ok 50 g orzechów,
0,5 szklanki rozdrobnionego ananasa,
60 ml gorącej wody
Napełnij papilotki na babeczki do 2/3 wysokości.
Piecz babeczki w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (w trybie góra/dół) przez około 25 minut - do suchego patyczka.
Po upieczeniu babeczki ostudź i przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowo kluczowe
babeczki tropikalne, babeczki z ananasem
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!