Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Smaller
Normal
Larger
Rajskie babeczki Hummingbird Cupcakes przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszne i proste babeczki pełne owoców i chrupiących orzechów.
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
30
minut
minut
Czas wykonania
25
minut
minut
Czas całkowity
55
minut
minut
Danie
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
12
sztuk
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na rajskie babeczki z ananasem
190
g
mąki pszennej
(- 1 i 1/4 szklanki)
1,5
łyżeczki
proszku do pieczenia
1
łyżeczka
cynamonu
1/4
łyżeczki
gałki muszkatołowej
1/4
łyżeczki
soli
110
g
masła
200
g
cukru
(- 1 szklanka)
2
jajka
(rozmiar L)
1
łyżka
miodu
3
banany
(dojrzałe - rozgniecione widelcem)
ok 50
g
orzechów
(posiekanych)
0,5
szklanki
rozdrobnionego ananasa
(może być z puszki)
60
ml
gorącej wody
Instrukcja
Jak zrobić rajskie babeczki z ananasem
Zmieszaj razem suche składniki (oprócz cukru).
190 g mąki pszennej,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 łyżeczka cynamonu,
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej,
1/4 łyżeczki soli
Masło rozpuść i zostaw do ostudzenia.
110 g masła
Jajka zmiksuj z cukrem na gęstą i puszystą masę.
200 g cukru,
2 jajka
Dodaj do miski na zmianę mąkę i rozpuszczone masło.
Na koniec dodaj owoce, miód, orzechy i gorącą wodę - wymieszaj delikatnie.
1 łyżka miodu,
3 banany,
ok 50 g orzechów,
0,5 szklanki rozdrobnionego ananasa,
60 ml gorącej wody
Napełnij papilotki na babeczki do 2/3 wysokości.
Piecz babeczki w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (w trybie góra/dół) przez około 25 minut - do suchego patyczka.
Po upieczeniu babeczki ostudź i przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
babeczki tropikalne, babeczki z ananasem
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!