Czemu rajskie?

Bo takie mam skojarzenia jak je jem :)

Babeczki wypełnione są bananami, orzechami włoskimi i ananasem, do tego mieszanka przypraw i robi się od razu cieplej, milej, weselej :)

Idealne na pochmurną, deszczową, mglistą pogodę do poprawiania humoru.

Przepis znalazłam na stronie Marthy Steward, ale mam jeszcze jeden z jeszcze większą ilością składników i pewnie też go niedługo wypróbuję :)

Tradycyjnie nie lubię ucierać masła, więc go rozpuszczam i lekko przestudzam, ale jeśli wolicie ucierać masło z cukrem, to proszę bardzo ;)

rajskie1

rajskie2

rajskie3

rajskie4

 

Hummingbird cupcakes, czyli rajskie babeczki

Wypieki Beaty
5 z 1 oceny
Porcje 12 sztuk

Składniki
  

Instrukcja
 

  • Zmieszaj razem wszystkie suche składniki (oprócz cukru).  Masło rozpuść i przestudź. Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodaj na zmianę mąkę i masło. Dodaj owoce, miód, orzechy i wodę.
  • Napełnij papilotki do 2/3 wysokości. Piecz w 180 stopniach przez około 25 minut (do suchego patyczka).
  • Po upieczeniu przestudź i przystąp do degustacji :)
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!