Białka zmiksuj z cukrem aż będą gęste, białe i lśniące.
4 białka, 100 g cukru
Mąkę przesiej przez sito razem z mąką ziemniaczaną.
100 g mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Do ubitych białek dodaj żółtka i delikatnie wymieszaj.
4 żółtka
Dodaj mąkę i delikatnie wymieszaj.
Nałóż ciasto do foremek na babeczki - u mnie było to 15 sztuk.
Piecz babeczki biszkoptowe w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (tryb góra/dół) przez około 15 minut - do suchego patyczka.
Po upieczeniu ostudź.
Wytnij nożem dołki w każdej babeczce.
Jak zrobić krem kajmakowy do babeczek
Zmiksuj serek mascarpone z masą kajmakową i nałóż krem do wyciętych dołków - możesz też posmarować lekko wierzch babeczek (ja nie zużyłam całego kremu).
200 g serka mascarpone, 200 g masy kajmakowej
Jak zrobić krem śmietankowy do babeczek
Zimną śmietanę kremówkę ubij z mascarpone i cukrem pudrem.
250 ml śmietany kremówki, 50 g serka mascarpone, 1 łyżka cukru pudru
Żelatynę zalej odrobiną zimnej wody, a gdy napęcznieje, podgrzej ją krótko, aby stała się płynna,
1 łyżeczka żelatyny
Dodaj do żelatyny łyżkę ubitej kremówki i wymieszaj - wlej żelatynę do miski z kremem śmietankowym i energicznie zmiksuj.
Nałóż krem na wierzch babeczek, na koniec posyp je płatkami migdałów.