Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Nutrition Label
–
+
servings
Kostka kokosowo-cytrynowa
Wypieki Beaty
Przepis na proste i pyszne krojone ciastka kokosowo-cytrynowe.
3.91
z
11
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
20
minut
Czas wykonania
20
minut
Czas całkowity
40
minut
Danie
Ciasta
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Kuchnia angielska
Porcje
24
Kalorie
147
kcal
Wyposażenie
Foremka 24/24 cm.
Składniki
ciasto:
150
g
mąki pszennej
(1 szklanka)
1
łyżeczka
proszku do pieczenia
100
g
wiórek kokosowych
(1 szklanka)
125
g
masła
150
g
cukru
(3/4 szklanki)
0,5
szklanki
mleka
2
jajka
- użyłam rozmiar L
skórka starta z cytryny
lukier:
150
g
cukru pudru
(1 szklanka)
3
łyżki
soku z cytryny
Instrukcja
Zmieszaj razem mąkę, proszek do pieczenia, skórkę z cytryny i wiórki kokosowe.
150 g mąki pszennej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
100 g wiórek kokosowych,
skórka starta z cytryny
Masło rozpuść razem z cukrem w rondelku - lekko ostudź.
125 g masła,
150 g cukru
Mleko zmieszaj z jajkami.
2 jajka,
0,5 szklanki mleka
Do przestudzonego masła dodaj mleko z jajkami i wymieszaj.
Całość wlej do suchych składników i wymieszaj.
Przelej masę do foremki o wielkości około 24/24 cm.
Piecz w 190 stopniach (góra/dół) przez około 20 minut.
Po upieczeniu ostudź.
Zrób lukier - cukier puder zmieszaj z sokiem z cytryny.
150 g cukru pudru,
3 łyżki soku z cytryny
Posmaruj lukrem wierzch ciasta.
Składniki Odżywcze
Serving:
1
porcja
Kalorie:
147
kcal
Weglowodany:
18
g
Białko:
2
g
Tłuszcz:
8
g
Słowa kluczowe
krajanka kokosowa, placek kokosowy
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!