Kostka kokosowo-cytrynowa

 

krajanka kokosowa

 

Ta kostka kokosowo-cytrynowa to niby ciasto, niby ciastka.

Płaski placek, za to pełen smaku.

Pracy przy nim niewiele, więc koniecznie musicie ją zrobić.

Szczególnie jeśli jesteście wielbicielami kokosowego smaku :D

Połączenie cytrynowego i kokosowego smaku jest bardzo fajne. Takie letnie i orzeźwiające jednocześnie.

Lukier cytrynowy nadaje kostce dodatkowej słodyczy, a jednocześnie całość nie jest wcale za słodka.

Przepis jest na około 24 porcje – zrobione w foremce 24/24 cm.

Kokosowych wielbicieli zapraszam serdecznie do wypróbowania innych przepisów na kokosowe ciasta i ciasteczka.

 

kostka kokosowo-cytrynowa placek kokosowo-cytrynowy
 

krajanka kokosowa kokosowa krajanka
 

kostka kokosowa z lukrem kostka kokosowo-cytrynowa
 

Kostka kokosowo-cytrynowa – przepis do druku

kostka kokosowo-cytrynowa

Kostka kokosowo-cytrynowa

Wypieki Beaty
Przepis na około 24 porcje - upieczone w foremce 24/24 cm.
3.88 z 8 ocen
Czas przygotowania 20 minut
Czas wykonania 20 minut
Czas całkowity 40 minut
Danie Ciasta
Porcje 24
Kalorie 147 kcal

Składniki
  

ciasto:

Instrukcja
 

  • Zmieszaj razem mąkę, proszek do pieczenia, skórkę z cytryny i wiórki kokosowe.
  • Masło rozpuść razem z cukrem w rondelku - lekko ostudź.
  • Mleko zmieszaj z jajkami.
  • Do przestudzonego masła dodaj mleko z jajkami i wymieszaj.
  • Całość wlej do suchych składników i wymieszaj.
  • Przelej masę do foremki o wielkości około 24/24 cm.
  • Piecz w 190 stopniach (góra/dół) przez około 20 minut.
  • Po upieczeniu ostudź.
  • Zrób lukier - cukier puder zmieszaj z sokiem z cytryny.
  • Posmaruj lukrem wierzch ciasta.

Składniki Odżywcze

Serving: 1gKalorie: 147kcalWeglowodany: 18gBiałko: 2gTłuszcz: 8g
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!

 

Inspiracja.