Przełóż bezę do mocnego woreczka, odetnij róg i wyciskaj płaskie bezy - o wielkości jajka sadzonego (mi wyszło 10 bez) - bezy wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia - może być tak, że potrzebne będą dwie blachy.
Piekarnik ustaw na termoobieg i temperaturę 100 stopni.
Piecz bezy przez około 70 minut - po tym czasie piekarnik wyłącz i pozostaw w nim bezy do ostudzenia.
Jak zrobić krem mascarpone krok po kroku
Zimne mascarpone zmiksuj razem ze śmietaną i cukrem pudrem - aż krem będzie gęsty.
250 ml śmietany kremówki, 250 g serka mascarpone, 2 łyżki cukru pudru
Na bezy nakładaj trochę kremu - rozsmaruj go delikatnie.
Na środek nałóż po połówce brzoskwini, a wierzch posyp posiekanymi pistacjami albo sezamem (mają udawać kolorowy pieprz), możesz też posypać posiekaną miętą lub melisą.