Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Gofry maślankowe przepis
Wypieki Beaty
Przepis na proste gofry na maślance - idealne na śniadanie.
4
z
4
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
15
minut
minut
Czas wykonania
5
minut
minut
Czas całkowity
20
minut
minut
Danie
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
10
Kalorie
123
kcal
Składniki
składniki na gofry maślankowe
1
białko
( - z jajka rozmiar L)
1
żółtko
30
g
cukru pudru
((1/4 szklanki) )
150
g
mąki pszennej
((1 szklanka) )
40
g
skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej
((1/3 szklanki) )
1
łyżeczka
proszku do pieczenia
1
łyżeczka
sody
40
g
masła
(rozpuszczonego )
250
ml
maślanki
Instrukcja
Jak zrobić gofry maślankowe
Białko zmiksuj z cukrem pudrem na gęstą i sztywną masę.
1 białko,
30 g cukru pudru
W dużej misce zmieszaj mąkę, skrobię, proszek do pieczenia i sodę.
150 g mąki pszennej,
40 g skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 łyżeczka sody
W drugiej misce zmieszaj mokre składniki - masło, maślankę i żółtko.
40 g masła,
250 ml maślanki,
1 żółtko
Dodaj mokre składniki do suchych i wymieszaj łyżką.
Dodaj ubite białko i delikatnie połącz z ciastem.
Piecz gofry w mocno rozgrzanej gofrownicy.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
1
sztuka
Kalorie:
123
kcal
Weglowodany:
19
g
Białko:
3
g
Tłuszcz:
4
g
Błonnik:
0.5
g
Słowa kluczowe
ciasto na gofry z maślanką
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!