Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Notatki
–
+
servings
Malinowa gryczanka
Wypieki Beaty
Przepis na zdrowy pudding z kaszy gryczanej z malinami.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
15
minut
4
godz
Czas całkowity
4
godz
15
minut
Danie
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
2
Składniki
1
szklanka
nieprażonej kaszy gryczanej
nieprażonej - około 200 g
1
szklanka
malin
1
banan
1
łyżeczka
cynamonu
2
łyżki
nasion chia
owoce
do podania
Instrukcja
Kaszę gryczaną zalej zimną wodą na co najmniej 4 godziny - a najlepiej na noc.
1 szklanka nieprażonej kaszy gryczanej
Rano przelej kaszę przez sito i odcedź - odłóż około 2 łyżki kaszy.
Pozostałą kaszę zmiksuj z malinami, bananem i połową łyżeczki cynamonu.
1 szklanka malin,
1 banan,
1 łyżeczka cynamonu
Odłożoną kaszę podsmaż krótko na łyżeczce oleju kokosowego - w trakcie posyp pozostałym cynamonem.
Podsmażoną kaszę wyłóż na papierowy ręcznik i zbierz nadmiar tłuszczu.
Krem malinowy przełóż do dwóch miseczek, na wierzch wyłóż podsmażoną kaszę, nasiona chia oraz świeże owoce.
2 łyżki nasion chia,
owoce
Notatki
Możesz nie miksować kaszy, tylko zmiksować same owoce i polać nimi kaszę.
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!